Superbloedmaan daagt je eerste chakra uit

Over je basis, rood, aanraking en dansen in het maanlicht


Er staat de komende dagen toch echt wel iets te gebeuren. De volle maan is in aantocht. En oei, wat voor ééntje!


Op maandag 21 januari om 6.17 uur is de maan op haar volst. Ik weet het, dat is vroeg in de ochtend en waarschijnlijk heb je geen zin uit je warme bed te komen. Althans ik heb hier toch moeite mee, want bij het ontwaken wil zelfs mijn neus niet boven de dekens uitkomen. Brrr. Maar toch loont het de moeite om je wekker eerder af te laten gaan en buiten te kijken. Indien het helder is, zul je niet lang hoeven zoeken. Een grote volle maan zal je aandacht trekken. Ze staat relatief dichtbij de aarde op een afstand van 'slechts' 357.715 km. Ze oogt hierdoor groter en helderder.

Maar dat is niet alles. Rond die tijd is de maan verduisterd wat echter niet wil zeggen dat ze niet te zien is. Integendeel, ze zal prachtig rood kleuren, omdat er indirect zonlicht op de maan valt.

 

Ik schreef al eerder over de volle maan in deze periode van het jaar in de blog - De ijsmaan: ben je goed geworteld? Deze volle maan wordt de ijsmaan genoemd, omdat het in deze periode doorgaans ijskoud is. De natuur laat het gure weer berustend over zich heen komen. Een prima strategie, mits je goed geworteld bent! En dat is precies waartoe de ijsmaan je uitnodigt om te onderzoeken: ben je goed geworteld? Is je fundering en die van je plannen goed genoeg om tot bloei te komen later dit jaar.

De superbloedmaan lijkt ons hier extra toe uit te dagen. Ons eerste chakra, ook wel basischakra of wortelchakra genoemd, wordt geassocieerd met de kleur rood. Dit chakra bevindt zich onderaan de ruggengraat, bij het stuitbeentje. Het wortelchakra is het fundament van de andere 6 chakra's. Je kunt je voorstellen dat een stevig fundament belangrijk is voor het optimaal functioneren van de andere chakra's.

 

Deze volle maan met haar bijzondere verschijning vraagt je aandacht te richten op iets zeer fundamenteels: je basis. Ze spreekt je eerste chakra aan. Voor jezelf kun je het volgende nagaan: hoe stevig sta ik in het leven? Ben ik goed geworteld in mijn leven, in de omgeving waar ik woon, werk en in de relaties die ik aanga? Leef ik in het hier en nu? Bewoon ik mijn lichaam echt?

Mocht je meer aandacht willen geven aan je basis en je fundering, maak dan meer (of weer) contact met je lichaam. Hoe? Ga dansen! Maar dan ook echt hè. Dusdanig dat je de energie in iedere cel van je lichaam voelt stromen. Je kunt jezelf ook laten masseren. Daarbij is het van belang dat je bewust contact maakt met iedere aanraking met je lichaam.

Deze maan vraagt je om beweging. Wil je ook in beweging komen? Kijk dan eens bij de workshops die ik aanbied.
Kom in beweging en daarmee meer in je lichaam.

Veel plezier en een prachtige superbloedmaan gewenst!

 

Geïnspireerd geraakt door mijn blog?

Laat hier je gegevens achter en ik stuur je af en toe wat inspiratie en nieuwtjes.
Genoeg geïnspireerd? Uitschrijven kan altijd via een link onderaan iedere mail.

Reactie schrijven

Commentaren: 0