Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde kan beschouwd worden als de kunde van het genezen met behulp van voeding en geïsoleerde substanties uit voeding.

 

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling. 'Orthos' kunt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. 'Moleculair' betekent molecuul, welke de bouwstenen van ons lichaam zijn. Een orthomoleculair therapeut probeert het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen.

 

Een orthomoleculair therapeut zet voeding en voedingssupplementen in om tot juiste doseringen te komen. Veel mensen vinden supplementen juist onnatuurlijk en feitelijk is dat het ook. Echter in onze voeding zitten niet meer de voedingsstoffen (hoeveelheid en kwaliteit) als 50 jaar geleden. Onder andere de intensieve landbouw is hier debet aan.

Bij tijd en wijle ervaren mensen het leven als veeleisend en stressvol. Juist dan heeft het lichaam nood aan de juiste voedingsstoffen. Supplementen kunnen dan (tijdelijk) een uitkomst bieden om genoeg en goede voedingsstoffen binnen te krijgen en dienen als welkome ondersteuning.