Zaterdag 14 november 2020 09:30 - 12:30

Verbindende kracht van een natuurmandala

Mandala's zijn eeuwen oud. We kennen ze vooral vanuit het Tibetaanse boeddhisme. Ook de psychiater Carl Gustav Jung tekende vaak een mandala. Voor hem was een mandala de weerspiegeling van de ziel. Tijdens deze workshop ga je de verbindende kracht van een mandala ervaren. Heerlijk in de natuur, in de stilte en toch samen met anderen.

 

Ratio & intuïtie

Na uitleg gaan we op pad. We maken een stiltewandeling en verzamelen onderweg natuurmaterialen. Daarna leggen we samen één natuurmandala. Een bedankje van ons aan moeder natuur. We laten de mandala spontaan ontstaan waardoor we vooral vanuit onze rechter hersenhelft werken. Het aanbrengen van structuur en symmetrie ontstaat vooral vanuit onze linker hersenhelft. Hierdoor verbinden we onze ratio met onze intuïtie. Het leggen van een mandala is een creatieve bezigheid waarbij je aan de slag gaat met je hoofd, hart en handen.

 

Samen verbinden in Corona-tijd

Niet alleen brengen we onze ratio en intuïtie meer met elkaar in verbinding (en hiermee in balans). In de huidige 'houd afstand'-maatschappij is verbinden met anderen niet zo vanzelfsprekend. Het samen creëren van een natuurmandala en delen van onze intenties werkt verbindend terwijl we toch op voldoende afstand kunnen blijven. Ervaar het mee.


Andere natuurmandala workshop

Herfstmandala leggen met je (klein)kind?

Op donderdag 22 oktober (herfstvakantie) gaan we op avontuur om natuurschatten te verzamelen. Daarna leg je samen met je (klein)kind een herfstmandala. Zin in quality-time met je (klein)kind in de natuur? Doe mee.
Meer info over de workshop.

Praktische informatie

Echt iets voor jou als je:

  • creatief de natuur wilt beleven;
  • wilt genieten van bos, heide en stilte;
  • ondanks de afstand wilt verbinden met anderen;
  • meer wilt weten over mandala's;
  • zin hebt in een ochtend me-time;

Deelnameprijs

20,00 euro

De deelnameprijs wordt gerestitueerd indien de workshop vanwege overheidsmaatregelen mbt Corona geannuleerd wordt. Voor meer informatie zie de reis & workshop voorwaarden.

Inschrijven

Wanneer?

Zaterdag 14 november 2020 09:30 - 12:30

Voor wie?

Voor iedereen die een creatieve herfstactiviteit wilt beleven, wilt genieten van de natuur en de stilte én wilt verbinden met anderen.

Waar?

We komen samen op de parkeerplaats bij De Vroente nabij de oversteekplaats aan de Putsesteenweg. De Vroente is gelegen aan de Putsesteenweg 129 in Kalmthout.