19 september 2018
Oogst rijkelijk en herbalanceer je leven! Na de herfst-equinox wint de duisternis het van het licht. Je mag weer terug naar binnen, terug naar je stille zelf. Om dat optimaal te kunnen doen, is het van belang je oogst te belichten en te vieren. De volle maan, de oogstmaan, zal je daarbij helpen. Aan jou om te bepalen wat je meeneemt naar een volgende periode én wat je gaat loslaten. Hierdoor maak je ruimte voor bezinning tijdens de winter. Hoe pak je dit aan?

16 september 2018
Wanneer ben je pas echt rijk? Met een auto van een kleine ton onder je kont of een paar tandenborstels her en der verspreid in wat badkamers in West-Vlaanderen? Ik weet het, dit is kort door de bocht, maar ergens op de E40 voelde ik mij de gelukkigste mens op aarde.

07 september 2018
Ik trotseerde de wind en kon er zelfs in gaan hangen, zonder van die berg afgeblazen te worden. Het was een gevaarlijk spelletje met mijn evenwicht en de onvoorspelbaarheid van een vlagerige wind. Daar op die top werd ik één met de krachten van moeder natuur en leerde ik waardevolle lessen.

21 augustus 2018
Toen hij de school uit kwam, vloog hij in mijn armen. 'En, hoe was het?', vroeg ik hem nieuwsgierig. 'Leuk! Mag ik nu gaan spelen?' Voordat ik antwoord kon geven, hing hij al onderste boven aan het klimrek. Dat was het hele verhaal van zijn eerste schooldag. Hij had zijn mijlpaal teruggebracht tot één woord: leuk. Dit is ook de manier waarop je periodes in je leven zult markeren ...

30 juni 2018
Ik daag haar uit: 'Zullen we?'. Ze denkt even na en knikt. Zij gaat eerst. Ze neemt een flinke aanloop en springt over de slagboom heen. Ze draait zich om. Ze doet haar armen een klein beetje in de lucht en ik hoor zachtjes: 'Jeee'. Ik kijk haar aan. Vervolgens gooi ik mijn armen uitbundig in de lucht en slaak een kreet van blijdschap wat het bos uit zijn rust haalt. JEEEAAAHH!!!

03 juni 2018
Je kunt een ontzettend goed voedingspatroon ontwikkelen, maar als je andere belastende factoren in je leven niet aanpakt, dan is dat zoiets als dweilen met de kraan open. Ik bedoel: als je relatie niet lekker loopt of als je niet blij bent met je baan, dan kun je beter dáár aan gaan werken. Je gaat dan meer bereiken dan met het eten van sla.

02 april 2018
Als je twee economische studies gedaan hebt, dan maak je vast carrière in de financiële sector. Nou, niet dus. Mijn gezondheid besloot anders. Gelukkig maar, want tijdens mijn zoektocht vond ik wat echt bij mij past.

07 maart 2018
Als je iets vanuit je hart doet, dan kan je eens een sprongetje wagen. Want dan blijkt de passie groter en sterker te zijn dan welke onzekerheid dan ook. Als je dán springt, met díe bezieling, dan kom je in beweging en breng je ook anderen in beweging.

27 februari 2018
De volle maan van 2 maart heeft als thema 'kiemkracht'. Hij nodigt ons uit om kritisch te kijken naar onze plannen. Welk plan is nou echt de moeite waard om helemaal voor te gaan en heeft de meeste kiemkracht in zich?

31 januari 2018
Wat je bedenkt achter je pc, kan ter plekke heel anders uitpakken. Dan moet je soms een dikke vette streep zetten door je beste plan, maar brengt onverwachts plan C je in een intens verstillende beroering. Tot die ontdekking kwam ik maandag tijdens de voorbereiding van een volle maan activiteit in Brugge. Een bos in rust ... wat een magie!

Meer weergeven