14 december 2019
Eerst zag ik een nat neusje, daarna een lief snoetje, vier pootjes, een klein lijfje gevolgd door een kwispelstaartje. Een hond in mijn praktijk. Hij liet me zien dat ik mijn wens om mijn behandelwijze om te gooien mocht gaan realiseren. En zo gebeurde het.

29 augustus 2019
'Ik geloof hier dus echt niks van hè.' Tegenover me zat een 16-jarige jongeman en zijn moeder. Ze zaten nog geen 2 minuten bij me binnen. 'Pas maar op', hoorde ik zijn moeder tegen hem zeggen, 'zij weet straks álles van je.' Ik begreep zijn wantrouwen tegenover mijn werkwijze, maar die veranderde al snel in verbazing.

14 juni 2019
Vanaf het moment dat ik kennis maakte met het medicijnwiel ben ik er door gefascineerd. Zo simpel, zo doeltreffend. Je stapt er in, met of zonder vraag. Je komt als vanzelf in je eigen proces en vervolgens vindt het antwoord jou! De Kelten en de indianen maakten een paar duizend jaar geleden al gebruik van het medicijnwiel om inzichten op te doen. Dat is wel begrijpelijk. In alle puurheid werk je met de krachten van de natuur.

09 mei 2019
Niet alleen mensen, maar ook plekken hebben een ziel. Het aantasten van die ziel is gelijk aan het vernietigen van cultureel kapitaal. Dit betoog schreef ik voor een hoorzitting in Zundert over het project 'De Tantes van Van Gogh'. Het gaat over de ziel, je identiteit, omgaan met cultureel erfgoed en anders durven kijken. Dit betoog is een pleidooi voor lef.

20 maart 2019
Huilende mannen zijn watjes, daadkrachtige vrouwen arrogant en gevoelige vrouwen irrationeel. Het wordt tijd dat we het mannelijke én het vrouwelijke in onszelf gaan herkennen, erkennen en omarmen. Je intuïtie verbinden met je denken en je doen.

17 februari 2019
Jezelf laten zien. Je wilt wel, maar iets houd je tegen. Nuchterheid, bescheidenheid, overtuigingen of onzekerheid. Misschien belemmer je jezelf meer dan goed voor je is. De sneeuwmaan, welke tevens een supermaan is, zal haar licht hier flink op laten schijnen. Help haar een handje mee met de Ont-ontkiemingsoefening.

07 februari 2019
Een knuffelpleidooi voor een goede weerstand. In een tijd waarin we elkaar steeds minder aanraken en er zelfs zoiets bestaat als aanraakhonger, is er op dat gebied veel gezondheidswinst te behalen. Stel je eens voor: knuffelen in plaats van pillen.

19 januari 2019
De volle maan is in aantocht. En wat voor ééntje! Deze ijsmaan is tevens een superbloedmaan en daagt je extra uit je aandacht te richten op iets zeer fundamenteels: je basis. Ze spreekt je eerste chakra aan om na te gaan hoe goed geworteld je bent. Wat kun je doen om je basis te verstevigen?

19 december 2018
Het gaat niet om de kerstboom, de cadeaus, het kerstdiner of alle bling bling. Daar gaat het met kerst niet om. En laat ons dat nou net de meeste kerststress opleveren! We maken ons druk om de buitenkant. Maar waar gaat het wél om? LED-lampjes met batterijen maakten mij dat duidelijk... Over een boxershort, dansende vlammetjes, technologie en waar het echt om gaat.

12 december 2018
De decembermaand bezorgt mij een interne strijd. Mijn lijf vraagt om stilte en rust, terwijl ik ook vreugde wil delen. Herken je dat? De feestdagen lijken soms een overleving te worden. Niet zelden hoor ik om me heen: 'ik zal blij zijn als die dagen weer voorbij zijn'. Een gemiste kans! De natuur laat ons zien dat een overvolle agenda in deze periode niet klopt én wat we wel nodig hebben.

Meer weergeven