God wil niets
08 juni 2021
Een bijzondere ontmoeting met een broeder nabij een krachtplaats leverde een gesprek op wat inspireerde. Over bezinnen, zintuigen, innerlijk waarnemen, religie en God. Zijn religie, natuurbeleving en spiritualiteit in essentie hetzelfde?

9 Tips om beter te slapen
27 mei 2021
Slecht slapen is een frustrerende en veelvoorkomende kwaal. Gelukkig kun je zelf veel doen om je nachtrust te verbeteren. In deze blog 9 gouden en praktische tips om beter te slapen.

Kipstoofpotje met pompoen, prei en paddenstoelen
recepten · 16 februari 2021
Eén van mijn favoriete stoofpotjes! Verwarmend, voedzaam, simpel en oh zo lekker.

Aarde, word wakker!
corona · 01 februari 2021
In de duistere diepten is de behoefte om te ontkiemen het sterkst. Dat zie je op dit moment terug in de maatschappij én in de natuur. Op 1 & 2 februari wordt het opklimmende licht vanuit Moeder Aarde gevierd tijdens het Keltische Imbolc en het christelijke Maria Lichtmis. Hoe ga je om met licht en duisternis, met leven en dood. Symbolische en praktische suggesties om deze jaarfeesten te vieren.

Gezonde leefstijl tijdens lockdown
corona · 29 januari 2021
Jezelf een gezondere leefstijl aanmeten hoeft niet moeilijk te zijn. Tips voor een gezonde leefstijl tijdens (en na) de lockdown. Van beweging, naar buiten gaan, voeding, zingen, slapen en seks ...

Lockdown: vasthouden of loslaten
corona · 29 januari 2021
'Je mag me alléén storen als het huis in brand staat.' 'En als ik in brand sta?' 'Dan mag je het me ook laten weten.' 'Komt voor elkaar, mam.' Succesvol werken tijdens lockdown 2.0 is gewoon een kwestie van goede afspraken maken. Een half uur later werd er op mijn deur geklopt: 'mag ik een snoepje?' ...

Vaccineren door frikandellen
corona · 28 januari 2021
Minister Hugo de Jonge maakte recentelijk een vergelijking tussen het coronavaccin en een frikandel. 'Die heb je levenslang gegeten en je weet ook niet precies wat daarin zit.’ om daarmee de zorg van sceptici t.a.v het vaccin weg te wuiven. De vergelijking was wellicht ongelukkig, maar zou alstublieft naast vaccins een gezonde levensstijl bespreekbaar mogen worden?

Blue Monday: van mislukking naar succes
18 januari 2021
Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. Het is dé dag waarop we massaal onze goede voornemens als mislukt in de prullenbak smijten. Zo jammer, want in goede voornemens schuilt vaak een diep verlangen naar beter, meer of anders. En dat moet je niet zomaar wegsmijten. Blue monday hoeft allesbehalve deprimerend te zijn. Deze dag vertelt je dat je het gewoonweg anders mag aanpakken. Niet dat het mislukt is. Hoe realiseer je wel met succes je goede voornemens?

En toen doofde er een lichtje ...
corona · 20 december 2020
Onverwachts zichzelf uitgeblazen verloren we een dierbaar lichtje in ons midden. De verstrengde maatregelen baren me daarom zorgen, want steeds meer mensen lijken de moed te verliezen. Mensen die lijden in stilte. Laten we tijdens de donkerste dagen elkaar attenderen op de terugkeer van het licht en dat vieren in verbondenheid en de hoop dat geen enkel lichtje de noodzaak voelt om zichzelf te doven.

20 september 2020
Bij het chronisch vermoeidheids syndroom worden mensen overvallen door extreme vermoeidheid waarbij de dagdagelijkse activiteiten te veel zijn. Dit is frustrerend en levert vaak onbegrip uit de omgeving op. De exacte oorzaak is nog onbekend waardoor er geen quick fix is. Desondanks heeft behandelen zin. Resultaten die ik zie: minder moe, minder pijn, meer ontspanning, inzicht en vooral grip op de situatie.

Meer weergeven