20 maart 2019
Huilende mannen zijn watjes, daadkrachtige vrouwen arrogant en gevoelige vrouwen irrationeel. Het wordt tijd dat we het mannelijke én het vrouwelijke in onszelf gaan herkennen, erkennen en omarmen. Je intuïtie verbinden met je denken en je doen.

17 februari 2019
Jezelf laten zien. Je wilt wel, maar iets houd je tegen. Nuchterheid, bescheidenheid, overtuigingen of onzekerheid. Misschien belemmer je jezelf meer dan goed voor je is. De sneeuwmaan, welke tevens een supermaan is, zal haar licht hier flink op laten schijnen. Help haar een handje mee met de Ont-ontkiemingsoefening.

07 februari 2019
Een knuffelpleidooi voor een goede weerstand. In een tijd waarin we elkaar steeds minder aanraken en er zelfs zoiets bestaat als aanraakhonger, is er op dat gebied veel gezondheidswinst te behalen. Stel je eens voor: knuffelen in plaats van pillen.

19 januari 2019
De volle maan is in aantocht. En wat voor ééntje! Deze ijsmaan is tevens een superbloedmaan en daagt je extra uit je aandacht te richten op iets zeer fundamenteels: je basis. Ze spreekt je eerste chakra aan om na te gaan hoe goed geworteld je bent. Wat kun je doen om je basis te verstevigen?

19 december 2018
Het gaat niet om de kerstboom, de cadeaus, het kerstdiner of alle bling bling. Daar gaat het met kerst niet om. En laat ons dat nou net de meeste kerststress opleveren! We maken ons druk om de buitenkant. Maar waar gaat het wél om? LED-lampjes met batterijen maakten mij dat duidelijk... Over een boxershort, dansende vlammetjes, technologie en waar het echt om gaat.

12 december 2018
De decembermaand bezorgt mij een interne strijd. Mijn lijf vraagt om stilte en rust, terwijl ik ook vreugde wil delen. Herken je dat? De feestdagen lijken soms een overleving te worden. Niet zelden hoor ik om me heen: 'ik zal blij zijn als die dagen weer voorbij zijn'. Een gemiste kans! De natuur laat ons zien dat een overvolle agenda in deze periode niet klopt én wat we wel nodig hebben.

22 november 2018
Black Friday én volle maan ... Het kan niet anders dan dat we als bloeddorstige weerwolven de winkels gaan leeg kopen. Zowel de Bloedmaan als Black Friday lijken hetzelfde thema te hebben, maar bedoelen ze ook hetzelfde? Stel jezelf de vraag: wat heb ik écht nodig om te (over)leven? En wat heb ik een ander te geven.

30 oktober 2018
Uit automatisme toch snel een appje. Ik keek en het leidde tot niets. Geen blauwe vinkjes, geen dubbele en zelfs geen enkele. Communiceren met de buitenwereld zonder data verbinding lijkt onmogelijk. Geen leven zonder een Wifi. Verbazingwekkend toch? Wij kunnen ons echter ook zonder Wifi verbinden. Bij bomen werkt dat anders. Als daar Wifi plat ligt, staan ze er alleen voor. Zonder Wifi, geen leven.

28 oktober 2018
Binnen één minuut had ik de eerste inschrijving binnen. Van een goede vriendin. Ze wist van mijn onzekerheid, maar kende ook mijn ontembare passie. Ze sloot haar inschrijving af met een opmerking gevolgd met zo'n smiley die zijn tong uitstak: JUST MADE SURE YOU WILL HAVE TO DO THIS NOW! Ik kon haar wel wat aandoen ...

23 oktober 2018
We borrow the earth from our children. Deze blog is meer dan wat woorden. Het is een uitnodiging. Misschien zelfs wel een oproep... Afgelopen zaterdag zag ik de documentaire Down to Earth. Het ging over de zoektocht naar de wijsheid van de aarde en de mensen die haar dienen. Maar vooral: wat willen we onze kinderen doorgeven? Toen ik later buiten stapte, stond ik in het licht van de jachtmaan. Deze volle maan heeft een hele speciale boodschap welke naadloos aansloot bij de documentaire.

Meer weergeven