Later als ik groot ben
09 juni 2022
Dromen over 'later als ik groot ben' is niet enkel voorbehouden aan kinderen. Ook volwassenen houden zich bezig met later. Maar wanneer is later? Bestaat later eigenlijk wel? Door het overlijden van mijn vader ontdekte ik de (trek)kracht van het nu. Blijf je dromen of haal je later naar het nu?

Wat te doen bij blaasontsteking
10 mei 2022
De inzet van antibiotica bij blaasontsteking zorgt voor een snelle verlichting van klachten. Toch kun je daardoor frequenter blaasontsteking krijgen. Hoe krijg je blaasontsteking onder controle met inzet van natuurlijke middelen? Weet wat je kunt doen ter preventie en wat je kunt doen als je de eerste symptomen voelt opkomen.

Met COVID aan de borst
corona · 29 november 2021
Gevaccineerd of ongevaccineerd, besmet kun je worden en ziek ook. Wat dan? Onder de wol kruipen en hopend afwachten dat je er snel en zonder restklachten vanaf komt? Help je immuunsysteem en rem de vermenigvuldiging van het virus doeltreffend met natuurlijke middelen.

God wil niets
08 juni 2021
Een bijzondere ontmoeting met een broeder nabij een krachtplaats leverde een gesprek op wat inspireerde. Over bezinnen, zintuigen, innerlijk waarnemen, religie en God. Zijn religie, natuurbeleving en spiritualiteit in essentie hetzelfde?

9 Tips om beter te slapen
27 mei 2021
Slecht slapen is een frustrerende en veelvoorkomende kwaal. Gelukkig kun je zelf veel doen om je nachtrust te verbeteren. In deze blog 9 gouden en praktische tips om beter te slapen.

Kipstoofpotje met pompoen, prei en paddenstoelen
recepten · 16 februari 2021
Eén van mijn favoriete stoofpotjes! Verwarmend, voedzaam, simpel en oh zo lekker.

Aarde, word wakker!
corona · 01 februari 2021
In de duistere diepten is de behoefte om te ontkiemen het sterkst. Dat zie je op dit moment terug in de maatschappij én in de natuur. Op 1 & 2 februari wordt het opklimmende licht vanuit Moeder Aarde gevierd tijdens het Keltische Imbolc en het christelijke Maria Lichtmis. Hoe ga je om met licht en duisternis, met leven en dood. Symbolische en praktische suggesties om deze jaarfeesten te vieren.

Gezonde leefstijl tijdens lockdown
corona · 29 januari 2021
Jezelf een gezondere leefstijl aanmeten hoeft niet moeilijk te zijn. Tips voor een gezonde leefstijl tijdens (en na) de lockdown. Van beweging, naar buiten gaan, voeding, zingen, slapen en seks ...

Lockdown: vasthouden of loslaten
corona · 29 januari 2021
'Je mag me alléén storen als het huis in brand staat.' 'En als ik in brand sta?' 'Dan mag je het me ook laten weten.' 'Komt voor elkaar, mam.' Succesvol werken tijdens lockdown 2.0 is gewoon een kwestie van goede afspraken maken. Een half uur later werd er op mijn deur geklopt: 'mag ik een snoepje?' ...

Vaccineren door frikandellen
corona · 28 januari 2021
Minister Hugo de Jonge maakte recentelijk een vergelijking tussen het coronavaccin en een frikandel. 'Die heb je levenslang gegeten en je weet ook niet precies wat daarin zit.’ om daarmee de zorg van sceptici t.a.v het vaccin weg te wuiven. De vergelijking was wellicht ongelukkig, maar zou alstublieft naast vaccins een gezonde levensstijl bespreekbaar mogen worden?

Meer weergeven