12 december 2018
De decembermaand bezorgt mij een interne strijd. Mijn lijf vraagt om stilte en rust, terwijl ik ook vreugde wil delen. Herken je dat? De feestdagen lijken soms een overleving te worden. Niet zelden hoor ik om me heen: 'ik zal blij zijn als die dagen weer voorbij zijn'. Een gemiste kans! De natuur laat ons zien dat een overvolle agenda in deze periode niet klopt én wat we wel nodig hebben.

22 november 2018
Black Friday én volle maan ... Het kan niet anders dan dat we als bloeddorstige weerwolven de winkels gaan leeg kopen. Zowel de Bloedmaan als Black Friday lijken hetzelfde thema te hebben, maar bedoelen ze ook hetzelfde? Stel jezelf de vraag: wat heb ik écht nodig om te (over)leven? En wat heb ik een ander te geven.

30 oktober 2018
Uit automatisme toch snel een appje. Ik keek en het leidde tot niets. Geen blauwe vinkjes, geen dubbele en zelfs geen enkele. Communiceren met de buitenwereld zonder data verbinding lijkt onmogelijk. Geen leven zonder een Wifi. Verbazingwekkend toch? Wij kunnen ons echter ook zonder Wifi verbinden. Bij bomen werkt dat anders. Als daar Wifi plat ligt, staan ze er alleen voor. Zonder Wifi, geen leven.

28 oktober 2018
Binnen één minuut had ik de eerste inschrijving binnen. Van een goede vriendin. Ze wist van mijn onzekerheid, maar kende ook mijn ontembare passie. Ze sloot haar inschrijving af met een opmerking gevolgd met zo'n smiley die zijn tong uitstak: JUST MADE SURE YOU WILL HAVE TO DO THIS NOW! Ik kon haar wel wat aandoen ...

23 oktober 2018
We borrow the earth from our children. Deze blog is meer dan wat woorden. Het is een uitnodiging. Misschien zelfs wel een oproep... Afgelopen zaterdag zag ik de documentaire Down to Earth. Het ging over de zoektocht naar de wijsheid van de aarde en de mensen die haar dienen. Maar vooral: wat willen we onze kinderen doorgeven? Toen ik later buiten stapte, stond ik in het licht van de jachtmaan. Deze volle maan heeft een hele speciale boodschap welke naadloos aansloot bij de documentaire.

19 september 2018
Oogst rijkelijk en herbalanceer je leven! Na de herfst-equinox wint de duisternis het van het licht. Je mag weer terug naar binnen, terug naar je stille zelf. Om dat optimaal te kunnen doen, is het van belang je oogst te belichten en te vieren. De volle maan, de oogstmaan, zal je daarbij helpen. Aan jou om te bepalen wat je meeneemt naar een volgende periode én wat je gaat loslaten. Hierdoor maak je ruimte voor bezinning tijdens de winter. Hoe pak je dit aan?

16 september 2018
Wanneer ben je pas echt rijk? Met een auto van een kleine ton onder je kont of een paar tandenborstels her en der verspreid in wat badkamers in West-Vlaanderen? Ik weet het, dit is kort door de bocht, maar ergens op de E40 voelde ik mij de gelukkigste mens op aarde.

07 september 2018
Ik trotseerde de wind en kon er zelfs in gaan hangen, zonder van die berg afgeblazen te worden. Het was een gevaarlijk spelletje met mijn evenwicht en de onvoorspelbaarheid van een vlagerige wind. Daar op die top werd ik één met de krachten van moeder natuur en leerde ik waardevolle lessen.

21 augustus 2018
Toen hij de school uit kwam, vloog hij in mijn armen. 'En, hoe was het?', vroeg ik hem nieuwsgierig. 'Leuk! Mag ik nu gaan spelen?' Voordat ik antwoord kon geven, hing hij al onderste boven aan het klimrek. Dat was het hele verhaal van zijn eerste schooldag. Hij had zijn mijlpaal teruggebracht tot één woord: leuk. Dit is ook de manier waarop je periodes in je leven zult markeren ...

30 juni 2018
Ik daag haar uit: 'Zullen we?'. Ze denkt even na en knikt. Zij gaat eerst. Ze neemt een flinke aanloop en springt over de slagboom heen. Ze draait zich om. Ze doet haar armen een klein beetje in de lucht en ik hoor zachtjes: 'Jeee'. Ik kijk haar aan. Vervolgens gooi ik mijn armen uitbundig in de lucht en slaak een kreet van blijdschap wat het bos uit zijn rust haalt. JEEEAAAHH!!!

Meer weergeven