30 juni 2018
Ik daag haar uit: 'Zullen we?'. Ze denkt even na en knikt. Zij gaat eerst. Ze neemt een flinke aanloop en springt over de slagboom heen. Ze draait zich om. Ze doet haar armen een klein beetje in de lucht en ik hoor zachtjes: 'Jeee'. Ik kijk haar aan. Vervolgens gooi ik mijn armen uitbundig in de lucht en slaak een kreet van blijdschap wat het bos uit zijn rust haalt. JEEEAAAHH!!!

03 juni 2018
Je kunt een ontzettend goed voedingspatroon ontwikkelen, maar als je andere belastende factoren in je leven niet aanpakt, dan is dat zoiets als dweilen met de kraan open. Ik bedoel: als je relatie niet lekker loopt of als je niet blij bent met je baan, dan kun je beter dáár aan gaan werken. Je gaat dan meer bereiken dan met het eten van sla.

02 april 2018
Als je twee economische studies gedaan hebt, dan maak je vast carrière in de financiële sector. Nou, niet dus. Mijn gezondheid besloot anders. Gelukkig maar, want tijdens mijn zoektocht vond ik wat echt bij mij past.

07 maart 2018
Als je iets vanuit je hart doet, dan kan je eens een sprongetje wagen. Want dan blijkt de passie groter en sterker te zijn dan welke onzekerheid dan ook. Als je dán springt, met díe bezieling, dan kom je in beweging en breng je ook anderen in beweging.

27 februari 2018
De volle maan van 2 maart heeft als thema 'kiemkracht'. Hij nodigt ons uit om kritisch te kijken naar onze plannen. Welk plan is nou echt de moeite waard om helemaal voor te gaan en heeft de meeste kiemkracht in zich?

31 januari 2018
Wat je bedenkt achter je pc, kan ter plekke heel anders uitpakken. Dan moet je soms een dikke vette streep zetten door je beste plan, maar brengt onverwachts plan C je in een intens verstillende beroering. Tot die ontdekking kwam ik maandag tijdens de voorbereiding van een volle maan activiteit in Brugge. Een bos in rust ... wat een magie!

21 januari 2018
De volle maan van 31 januari wordt de ijsmaan genoemd, omdat deze maan valt in een periode waarin het doorgaans ijskoud is. De natuur is ogenschijnlijk in rust. De planten laten de guurheid van het weer berustend over zich heen komen. Als je goed geworteld bent, is dit ook de beste strategie. En daar zit het hem nou in. Ben je goed geworteld? Hebben de plannen die je wilt gaan realiseren in 2018 een goede basis of mag je daar nog aan werken?

19 januari 2018
Je bent aan het dollen met je zoon. Enthousiast neem je een aanloop om over de bank te springen, maar daarbij blijf je met wat tenen achter een stoelpoot hangen. De duikvlucht richting de bank maak je wel af, want je zat toch al in die beweging. Vervolgens beland je kermend van de pijn op de bank en staat je zoon naast je te lachen. Hij denkt namelijk dat ook dit bij het spelletje hoort.

01 november 2017
De volle maan oefent haar invloed uit op de mens en de natuur. Bepaalde plekken en bomen reageren direct op de energie van de volle maan. Een bijzonder fenomeen. De volle maan van 4 november wordt de jachtmaan genoemd. Deze maan biedt je de mogelijkheid te belichten welke dromen jij najaagt. En welke mogelijke blokkades je opwerpt. Op specifieke plekken in de natuur word je extra uitgenodigd om dit proces te belichten en om de energie van de volle maan te ervaren.

06 oktober 2017
Bedenken, plannen, informatie verzamelen en uitwerken ... allemaal noodzakelijk om een energetische exploratie in de Oude Buisse Heide op te zetten. Maar als je ongemerkt je teksten gaat herhalen, kun je niet anders dan een voorzichtige conclusie je hersenen laten insijpelen ... ontbreekt mij het lef om met mensen naar de Oude Buisse Heide te gaan om mijn fascinatie te delen? Om ze het bos te laten voelen en beleven?

Meer weergeven