Zaterdag 3 oktober 2020 07:45 - 10:45

Zonsopgang op de Kalmthoutse Heide

Het gebeurt iedere dag: de zon die opkomt. Zo gewoon en toch blijft het iets magisch. Deze ochtend gaan we genieten van een volle maan die plaats maakt voor de opgaande zon. We worden wakker bij eerste zonnestralen en met de geuren van de heide in onze neus. We wandelen blootsvoets. Je zult merken dat je hierdoor automatisch aard, vertraagt en tot rust komt. Door een wandeling op blote voeten maak je heel bewust contact met de aarde, maar ook met je lichaam en je ademhaling. Ondanks dat je buiten bent, verleg je in alle rust je focus meer naar binnen. Het gaat die ochtend om jou, de natuur en verder niets anders.

 

Themawandeling: Loslaten

De herfst is begonnen. In de herfst draait het om loslaten. Het thema van deze wandeling is dan ook: loslaten. We starten de wandeling met een gedicht waarna je in alle stilte al wandelend kunt aanvoelen wat dit gedicht voor jou betekent. Ondertussen zal de natuur spiegelen. Deze blotevoetenwandeling is een stiltewandeling. Dit betekent dat we grotendeels in stilte wandelen. Af en toe wisselen we uit. Ook doen we korte meditaties en oefeningen zodat je je meer bewust kunt worden wat er zich in je lichaam afspeelt.

 

De Kalmthoutse Heide is een prachtig natuurgebied waar je heel goed op blote voeten kunt wandelen. Wellicht is dit iets wat buiten je comfort zone ligt. Juist door je grenzen iets te verleggen kun je tot verrassende inzichten komen die je anders niet zou hebben gehad.

 

Neem je een eenvoudig ontbijt mee? We ontbijten gezamenlijk bij de opkomende zon in de natuur.

 

Heb je zin in een ochtend me-time waarbij je je wilt laten betoveren door de opgaande zon en bewust contact kunt maken met de/je natuur?

Schrijf je in en wandel mee.

Blog over blootsvoets wandelen

Praktische informatie

Echt iets voor jou als je:

  • wil genieten van de magie van de zonsopgang in de natuur;
  • bewust en in stilte de natuur wil beleven;
  • wil ontdekken welk effect blootsvoets wandelen op je lichaam heeft;
  • heerlijk tot rust wil komen;
  • toe bent aan een ochtend me-time;

Deelnameprijs

20,00 euro

De deelnameprijs wordt gerestitueerd indien de workshop vanwege overheidsmaatregelen mbt Corona geannuleerd wordt. Voor meer informatie zie de reis & workshop voorwaarden.

Inschrijven

Wanneer?

Zaterdag 3 oktober 2020 07:45 - 10:45

Voor wie?

Voor iedereen die tot rust wil komen en bewust contact wil maken met de natuur en zichzelf.

Waar?

We komen samen op de parkeerplaats bij De Vroente nabij de oversteekplaats aan de Putsesteenweg. De Vroente is gelegen aan de Putsesteenweg 129 in Kalmthout.