De ijsmaan: ben je goed geworteld?

 

Volle manen beginnen mij steeds meer te fascineren. De volle maan heeft een enorm effect op de natuur en op ons als mens. Uiteraard ... wij zijn natuur! Maar ook de onderliggende boodschap van een specifieke volle maan, is zo nauw verbonden met het moment waarin wij in de jaarcyclus zijn. Het is prachtig om tot inzichten te komen en daar mee aan de slag te gaan.

Op woensdag 31 januari 2018 is er weer een volle maan. Dit is een hele bijzondere die wel heel veel titels meekrijgt: de blauwe maan, de bloedmaan, de supermaan en de ijsmaan. De blauwe maan, omdat het de tweede volle maan in deze maand is. De bloedmaan, omdat er een maansverduistering gaat optreden. Een klein beetje zonlicht komt door de aardatmosfeer. Door de breking van dat zonlicht kan de maan een korte tijd rood kleuren (dit fenomeen zal dit keer in de middag plaatsvinden tussen ca. 14:00 - 15:00 uur). De supermaan, omdat de maan relatief dichtbij de aarde staat.

En ... de ijsmaan, omdat deze maan valt in een periode waarin het doorgaans ijskoud is. De natuur is ogenschijnlijk in rust. De planten laten de guurheid van het weer berustend over zich heen komen. Als je goed geworteld bent, is dit ook de beste strategie en kan je volledig in berusting gaan. En daar zit het hem nou in. Ben je goed geworteld? Hebben de plannen die je wilt gaan realiseren in 2018 een goede basis of mag je daar nog aan werken? Heb jij voldoende tijd genomen om je acties te laten ontkiemen.

Haastige spoed is zelden goed. En dat is nu precies wat deze volle maan je wilt laten zien. Het maanlicht laat je kijken naar welke wegen je kan bewandelen om je dromen te realiseren. Ga je voor de korte weg of neem je wat omwegen om goed voorbereidt op pad te gaan. Soms lijk je daarbij van je doel af te geraken, maar dat kan je net de extra tijd en het waardevolle inzicht geven die je nog nodig hebt ter realisatie van je plan. Diepgang is het thema van deze volle maan. De diepte in gaan met je plannen ter goede voorbereiding. In alle rust, diep onder de grond, werken aan een goede beworteling om later dit jaar een mooie oogst te kunnen behalen.

Ik nodig je uit om eens goed de diepte in te gaan. Ga eens na of je goed geworteld bent. Of je plannen goed geworteld zijn. Laat het maanlicht er eens op schijnen. Kijk wat je nog nodig hebt om je plannen te realiseren om van een rijke oogst te kunnen gaan genieten. Om je acties prachtige vruchten te laten afwerpen.

Wil je dit proces meer diepgang geven en fysiek beleven? Ik nodig je uit voor de workshop: 'de boodschap van de ijsmaan beleven in een labyrint'.

Een prachtige volle, blauwe, bloed-, super- en ijsmaan toegewenst met zicht op stevige beworteling!