corona

Met COVID aan de borst
corona · 29 november 2021
Gevaccineerd of ongevaccineerd, besmet kun je worden en ziek ook. Wat dan? Onder de wol kruipen en hopend afwachten dat je er snel en zonder restklachten vanaf komt? Help je immuunsysteem en rem de vermenigvuldiging van het virus doeltreffend met natuurlijke middelen.

Aarde, word wakker!
corona · 01 februari 2021
In de duistere diepten is de behoefte om te ontkiemen het sterkst. Dat zie je op dit moment terug in de maatschappij én in de natuur. Op 1 & 2 februari wordt het opklimmende licht vanuit Moeder Aarde gevierd tijdens het Keltische Imbolc en het christelijke Maria Lichtmis. Hoe ga je om met licht en duisternis, met leven en dood. Symbolische en praktische suggesties om deze jaarfeesten te vieren.

Gezonde leefstijl tijdens lockdown
corona · 29 januari 2021
Jezelf een gezondere leefstijl aanmeten hoeft niet moeilijk te zijn. Tips voor een gezonde leefstijl tijdens (en na) de lockdown. Van beweging, naar buiten gaan, voeding, zingen, slapen en seks ...

Lockdown: vasthouden of loslaten
corona · 29 januari 2021
'Je mag me alléén storen als het huis in brand staat.' 'En als ik in brand sta?' 'Dan mag je het me ook laten weten.' 'Komt voor elkaar, mam.' Succesvol werken tijdens lockdown 2.0 is gewoon een kwestie van goede afspraken maken. Een half uur later werd er op mijn deur geklopt: 'mag ik een snoepje?' ...

Vaccineren door frikandellen
corona · 28 januari 2021
Minister Hugo de Jonge maakte recentelijk een vergelijking tussen het coronavaccin en een frikandel. 'Die heb je levenslang gegeten en je weet ook niet precies wat daarin zit.’ om daarmee de zorg van sceptici t.a.v het vaccin weg te wuiven. De vergelijking was wellicht ongelukkig, maar zou alstublieft naast vaccins een gezonde levensstijl bespreekbaar mogen worden?

En toen doofde er een lichtje ...
corona · 20 december 2020
Onverwachts zichzelf uitgeblazen verloren we een dierbaar lichtje in ons midden. De verstrengde maatregelen baren me daarom zorgen, want steeds meer mensen lijken de moed te verliezen. Mensen die lijden in stilte. Laten we tijdens de donkerste dagen elkaar attenderen op de terugkeer van het licht en dat vieren in verbondenheid en de hoop dat geen enkel lichtje de noodzaak voelt om zichzelf te doven.

corona · 01 mei 2020
Informatie vanuit de natuurgeneeskunde over hoe we ons immuunsysteem optimaal kunnen ondersteunen wordt afgedaan als 'te weinig bewijs' en bereikt het grote publiek niet. Een gemiste kans. Een micro-organisme wat ons laat zien dat we niet slimmer zijn dan de natuur, daagt ons op zijn minst uit om toch eens naar die natuur te gaan luisteren. Wat kun je zelf doen om je immuunsysteem te versterken? En wat kun je doen tegen het nieuwe coronavirus?

corona · 01 mei 2020
De wereld is naarstig op zoek naar een vaccin. De gewenste immuniteit en de korte termijn waarmee het vaccin ontwikkeld zal worden, brengt vragen met zich mee. Maar stel dat we een effectief vaccin vinden, dan zijn we er nog niet.

corona · 01 mei 2020
In de strijd tegen het nieuwe Corona virus wordt er vooral gesproken over een medicijn en een vaccin. Alsof er niets anders is dan dat. Als mens moeten we afwachten en lijken we afhankelijk van de farmacie. Mag er is meer en dat blijft onderbelicht in de berichtgeving.