De volle maan van november: wat jaag jij na?

Op 4 november 2017 om 6:24 uur is het volle maan. Wellicht ben je daar niet bewust mee bezig, maar de volle maan heeft invloed op je. Sommigen slapen minder (goed), voelen zich energieker of ervaren meer emoties. Ook de natuur deint mee op de maanfasen. Bepaalde bomen en plekken reageren bijvoorbeeld direct op de energie van de volle maan. In vroegere tijden werd hier heel bewust mee omgegaan tijdens bijeenkomsten en rituelen. Men wist en voelde dat de natuur en de volle maan mogelijkheden bood om inzichten te krijgen. Alhoewel we ons daar niet echt meer bewust van zijn, biedt de natuur ons nog steeds die mogelijkheid.

 

De komende volle maan wordt de jachtmaan genoemd. De tijd tussen zonsondergang en opgang van de maan is bij deze volle maan korter dan bij andere volle manen. Vroeger werd er rond deze tijd gejaagd, want de dieren waren bij het licht van deze maan goed zichtbaar.

 

De jachtmaan bied je de mogelijkheid om te belichten wat je najaagt. Wat zijn je dromen? Welk moois wil jij in de wereld brengen? En op welke manier wil je dat doen? Zijn er misschien aspecten die je tegenhouden in dat proces? Houd je te veel rekening met anderen? Laat je jezelf daardoor niet helemaal zien?

De volle maan zet dit proces in het licht. Het wordt hierdoor gemakkelijker om de rode draad te zien en te begrijpen. Je wordt je bewust van wat er goed gaat en wat er niet goed gaat. Je maakt de balans op. Wat voed en ondersteunt je om te gaan najagen wat je werkelijk wilt. Wat houd je tegen? De jachtmaan nodigt je uit om die blokkades te belichten en te transformeren. Wat mag je gaan loslaten (ver-jagen) om ruimte te creëren voor de realisatie van je dromen.

Deze volle maan, de jachtmaan, nodigt je uit om te laten zien wie je werkelijk bent en om je dromen na te jagen op jouw manier.

 

Tijdens volle maan kun je je heel bewust bezig houden met dit proces. Al mediterend in het maanlicht of thuis op de bank al mijmerend voor de kachel met een wijntje erbij. Gewoon lekker op je eigen manier. Ik bedoel, je hoeft dit echt niet per se op een spirituele manier aan te pakken. Maar je kunt het ook anders doen. Er zijn plekken in de natuur die dit proces kracht bijzetten. Plekken die de transformatie van je blokkades ondersteunen. Tijdens de volle maan wandeling op 3 november gaan we zo'n plek bezoeken. Je kunt dan gaan ervaren welk effect de volle maan op de natuur heeft.

 

Zo schrijvend aan deze blog, voeg ik me af wat mijn dromen en blokkades zijn. Ik kon me aanvankelijk geen blokkade bedenken, dus dacht lekker snel klaar te zijn met mijn overpeinzing. En toen ging ik mijn tekst wat aanpassen. Het anders verwoorden, want 'dit is vast te zweverig'. Een zinnetje weg, want 'wat zouden anderen hier van denken?'. En ineens hield ik op met typen en deleten... warempel! Zie ik hier een blokkade? Durf ik mezelf niet helemaal te laten zien en probeer ik me aan te passen? Bovenstaand is toch echt mijn manier om mijn passie en verwondering voor de natuur te delen. En om de natuur te integreren met onze emoties en inzichten, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van ieders eigen identiteit als mens. Juist hiermee wil ik bijdragen aan iets moois voor de wereld. Ook ik mag dus met dit proces aan de slag tijdens de jachtmaan.

 

Ik wens je een prachtige volle maan toe. Met inzichten, als je wilt. Of simpelweg genietend van zo'n prachtig verlichte volle maan aan de hemel. Het blijft een bijzonder ver-schijn-sel.

Heb je zin om de Volle Maan in de natuur te beleven ... je bent van harte welkom tijdens de wandeling in de Oude Buisse Heide in Achtmaal.
Lees verder voor meer informatie...

Reactie schrijven

Commentaren: 0