De sneeuwmaan: welk plan heeft kiemkracht?

Klik hier voor de blog over de super sneeuwmaan op 19 februari 2019: Ben jij het waard te ontkiemen?

Onderstaande blog gaat over de sneeuwmaan in 2018.

 

Mijn hoofd zit doorgaans vol met ideeën. Dat is uitdagend en leuk, maar kan ook erg vermoeid zijn. Het zijn soms van die versnipperde gedachten die je eigenlijk allemaal wilt uitvoeren. En het liefst ook nog tegelijkertijd. Aan het einde van de dag heb je heel weinig gedaan en wat je gedaan hebt, maar half. Wij vrouwen vinden vaak van onszelf dat we dat wel kunnen. Meerdere dingen tegelijk en heel stoer noemen we dat multi tasken. Maar als ik heel eerlijk ben ... poeh ... kunnen wij vrouwen dat eigenlijk ook niet zo goed. Nou, ok, laat ik voor mezelf speken: ik kan dat niet goed. Voor mij is het echt beter focus te hebben en mijn energie te richten op één plan.

De volle maan van 2 maart 2018 gaat ons hierbij helpen. Deze volle maan wordt de sneeuwmaan genoemd, omdat in deze periode doorgaans de meeste sneeuw valt. Het is een periode welke zit tussen zaaien en kiemen. Ofwel het Keltische Imbolc (zaaien) en Ostara (kiemen).

Het thema van deze volle maan is kiemkracht. Tijdens het moment tussen zaaien en ontkiemen zal blijken of iets levensvatbaar is of niet. Als je een moestuin hebt, herken je dit wel. Je zaait veel zaadjes, maar niet alle zaadjes zullen voldoende kiemkracht hebben om tot ontwikkeling te komen. Dat is nu ook precies met plannen die je hebt. Je kan er veel hebben, maar welke is levensvatbaar. Misschien kan je sommige plannen beter uitstellen tot een ander moment of helemaal uit je hoofd zetten. Het is ten slotte zonde om energie te verspillen aan plannen die nergens toe leiden of niet uitvoerbaar zijn.

Je kan deze volle maan aanwenden om kritisch te gaan kijken naar welk plan de meeste potentie heeft. Welk zaadje wat jij gezaaid hebt, is echt levensvatbaar en wat niet. Maar nog belangrijker: welk plan is nou echt de moeite waard om helemaal voor te gaan en heeft de meeste kiemkracht in zich. Kortom: waar geef jij je energie aan?

 

Je kan dit proces heel concreet maken door twee lijstjes op te stellen. Op het ene lijstje schrijf je welke ideeën echt potentie hebben om te laten ontkiemen. Op het andere lijstje schrijf je de ideeën welke op dit moment nog niet kiemkrachtig zijn. Het eerste lijstje verdient je aandacht. Leg deze op een zichtbare plek waardoor je je focus houdt op die plannen. Het andere lijstje versnipper je of stook je op in de kachel.
 

Geef energie aan de plannen waarvan je weet dat ze je iets moois gaan brengen en welke in de praktijk uitvoerbaar zijn. Je gaat later dit jaar een vruchtbare oogst hebben met veel voldoening.

 

Deze volle maan ga ik beleven op een bijzondere krachtplaats in Brugge tijdens Energetisch Brugge. In dat weekend gaan we nog veel meer beleven. Wil je dat niet missen, geef je op en wees welkom.

Een prachtige volle maan toegewenst met reële potentie en verlichtende kiemkracht!

 

Naar de blog over de Sneeuwmaan van 19 februari 2019: Ben jij het waard te ontkiemen?