Zondag 7 april 2019 20:30 - 23:30 uur

Nachtelijke Van Goghwandeling - natuur beleven op zijn 'Vincents'

Op 8 april 1877 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo:

 

'Zaterdagavond vertrok ik met de laatste trein uit Dordrecht naar Oudenbosch en wandelde vandaar naar Zundert. Daar in de hei was het zo mooi, al was het donker kon men toch onderscheiden hoe de heivlakte en mastbossen en moerassen zich heinde en ver uitstrekken, het deed mij denken aan die plaat van Bodmer, die op pa’s studeerkamer hangt. De lucht was grauw, maar de avondster scheen tussen de wolken door, en nu en dan zag men ook andere sterren. Het was nog zeer vroeg toen ik te Zundert op het kerkhof kwam, waar het zo stil was, ik ging nog eens zien naar al de oude plekken en paadjes en wachtte het opgaan van de zon af. Gij kent het verhaal van de Opstanding, alles herinnerde mij daar deze morgen aan, op dat stille kerkhof.'

 

Stel je eens voor hoe Vincent dat beleefd moet hebben ... in zijn eentje, in het donker, in de stilte door de natuur te wandelen ...
Tijdens deze bijzondere wandeling met korte meditaties en stiltes komen we tot maximale natuurbeleving en gaan we ultieme rust ervaren. Wellicht ervaren we hoe Vincent de natuur toen beleefd moet hebben.  Wandel mee tijdens deze historische avondwandeling.

Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met het Van Gogh Huis & VVV Zundert & Natuurmonumenten. Ze heeft  een lengte van zo'n 11 kilometer. De wandeling eindigt in het Van Goghkerkje waar we ontvangen worden met Zundert thee, Zundert Trappist en een worstenbroodje.

Van Gogh Huis & VVV Zundert organiseren die avond ook een reguliere wandeling welke voor het vijfde jaar georganiseerd wordt.

Echt iets voor jou als je ...

  • in de voetsporen van Vincent van Gogh wil treden;
  • wil ervaren hoe hij in op 7 april 1877 de natuur beleefd moet hebben;
  • de unieke historische nachtwandeling van Van Gogh niet wil missen;
  • wil ontdekken hoe anders natuurbeleving in het donker is;
  • ultieme rust wil ervaren;

Deelname

17,50 euro
Inclusief: begeleiding, worstenbrood, Zundert Thee en Zundert Trappist.

Inschrijven

Georganiseerd door?

Deze wandeling wordt georganiseerd door Van Gogh Huis & VVV Zundert & Natuurmonumenten in samenwerking met Amare.

Wanneer?

Zondag 7 april 2019 20:30 - ca. 23:30 uur

Voor wie?

Voor iedereen die in de voetsporen van Van Gogh door middel van deze historische wandeling maximale rust wil ervaren.

Waar?

We komen samen bij De Herenkamer - Roosendaalsebaan 19 - Achtmaal.