Mannen met tranen en vrouwen met ballen

Over watjes, daadkracht, hoogsensitiviteit en Brugge

De gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en Utrecht maken ons duidelijk dat de wereld zachtheid nodig heeft. Niet alleen nu, maar eigenlijk al zo'n paar duizend jaar. We leven nog steeds in een patriarchale samenleving waarin vooral de mannelijke energie domineert. Mannelijke energie herken je in doelgerichtheid, daadkracht en een focus op de buitenkant. Gelukkig zie je vrouwelijke energie, welke zacht, empathisch en verbindend is, meer en meer in de maatschappij terug. Maar we zijn er nog niet.

 

Dominantie van de mannelijke energie

Ondanks dat er net iets meer mannen dan vrouwen op aarde zijn, is dat geen verklaring voor de dominantie van de mannelijke energie. Vrouwen hebben een enorme inhaalslag gemaakt door het verkrijgen van stemrecht ca. 100 jaar geleden en in leidinggevende functies. Top, zou je denken, meer balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Niets is minder waar. Er is enorm gestreden voor gelijke rechten, maar dat is wel vanuit een mannelijke energie gebeurd.

 


Ontdek de mannelijke en vrouwelijke energie van de stad én jezelf tijdens de workshop Intuïtief Brugge op zondag 31 maart 2019.Mannen zijn geen mannen en vrouw zijn geen vrouwen
Dit vertelt ons iets belangrijks. Een vrouw is namelijk niet hetzelfde als vrouwelijke energie, net zoals een man niet hetzelfde is als mannelijke energie. Sterker nog: ieder mens, vrouw of man, heeft vrouwelijke én mannelijke energie in zich. Het probleem in de wereld is dat dit nog miskend is en dat de balans tussen die energieën zoek is. Dat geeft verwarring. Huilende mannen vinden zichzelf een watje, daadkrachtige vrouwen voelen zichzelf arrogant en de gevoelige worden irrationeel gevonden. Zolang we niet erkennen dat we beide energieën nodig hebben om tot creatie te komen en iets wezenlijks in ons leven te bereiken, blijft de verwarring bestaan. Het gaat om de balans tussen de twee én op het juiste moment inzetten van het ene ofwel het andere.

 

Hoe herken het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf?

Ben jij je al bewust van het mannelijke en het vrouwelijke in jou? En zo ja, domineert er ééntje?

Heb jij een overschot aan mannelijke energie, dan ben je vooral gefocust op het bereiken van je doel en minder op het proces er naar toe. Je wilt presteren, succesvol zijn, de touwtjes in handen houden, zoekt naar erkenning door anderen en voldoening buiten jezelf. Je staat minder stil bij wat je gevoel je vertelt en hebt moeite om de verbinding met anderen aan te gaan. Dit veroorzaakt niet zelden gespannenheid, stress, onzekerheid, rusteloosheid, altijd druk willen hebben, een gevoel van leegte en het ontbreken van bezieling (je doet wel iets, maar waarom eigenlijk).

Als je een overschot hebt aan vrouwelijke energie, dan reageer je hypergevoelig op prikkels en wordt het je snel te veel. Je hebt moeite met nee zeggen. Je bent gericht op de binnenkant en dan met name die van anderen. Omdat je onvoldoende verbonden bent met je eigen gevoel, kunnen emoties van anderen aanvoelen als die van jezelf. Dit veroorzaakt vermoeidheid, gevoel van overprikkeling, please gedrag, jezelf wegcijferen, jezelf terugtrekken uit de maatschappij, besluiteloosheid, hysterie en een overvloed aan emoties.

 

De balans tussen de twee

De balans tussen de twee zorgt ervoor dat je je intuïtie kunt verbinden met je denken en je doen. Je durft naar je gevoel te luisteren en daarnaar te handelen. Je kunt mensen en situaties feilloos aanvoelen, zonder daarin jezelf te verliezen. Je bereikt je doelen als vanzelf, omdat ze nagestreefd zijn vanuit bezieling.

 

Op onderzoek naar het mannelijke en vrouwelijke

Volgens het zevende hermetische principe uit de Kybalion, is niet enkel de mens, maar alles bezield met de tegengestelde krachten van de mannelijke en vrouwelijke energie. Alles. Zelfs een stad. Dit intrigeerde met al een poosje en liet mij op onderzoek uitgaan. In een stad als Brugge vind je onder andere een mannelijke en een vrouwelijke energielijn. Het is interessant om beide te volgen, te beleven en te ontdekken welke gebouwen en (maatschappelijke) functies je op die lijnen tegenkomt. Niets is toeval, kan ik je vertellen. Het aanvoelen van die energielijnen werkt als een spiegel van je eigen energieverdeling. Op welke lijn en plekken kom je in resonantie en wat vertelt dat je? Hoe realiseer je balans tussen de twee? Met de workshop 'Intuïtief Brugge' ga je dat ontdekken. Maar dat niet alleen. We maken er een gezellige dag van en leren deze prachtige stad op een andere  manier kennen.

 

Mag ik pleiten voor rechtlijnige mannen met tranen en gevoelige vrouwen met ballen?

Mensen die daadkracht durven tonen vanuit hun binnenste binnen. Om vanuit verbinding richting te geven aan het leven en aan de maatschappij. Het mannelijke en het vrouwelijke optimaal gebalanceerd. Geef beide energieën een plek in jezelf.

 

Ga je mee naar Brugge op zondag 31 maart?

(PS: Als je denkt dat winkelstraten vrouwelijk zijn ... forget it!  ;-)  Brugge zal het je laten zien en ervaren.)

 

Meer lezen? Ga hier naar het overzicht van alle blogs ...

Geïnspireerd geraakt door mijn blog?

Laat hier je gegevens achter en ik stuur je af en toe wat inspiratie en nieuwtjes.
Genoeg geïnspireerd? Uitschrijven kan altijd via een link onderaan iedere mail.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cecile Filipiak (dinsdag, 26 maart 2019 15:19)

    Een verhaal dat klopt Natascha !