Later als ik groot ben

Over doen, sterven, nu en dromen

Mijn zoon (10) praat graag over later. Over het werk wat hij gaat doen. Hoeveel kinderen hij krijgt en hoe zijn vrouw er uit zal zien. Tevens heeft hij zichzelf al een fors wagenpark toegeëigend. Dromen over 'later als ik groot ben', lijkt exclusief voor kinderen weggelegd te zijn. Maar is dat wel zo? Wanneer is dat dan: later. En wanneer ben je eigenlijk groot.

 

Velen van ons zijn bezig met de toekomst. Net als kinderen dromen over wat je wilt worden of realiseren. Kinderen doen dit echter beter dan volwassenen. Hun dromen worden minder gehinderd door 'mitsen en maren'. Daarnaast zijn kinderen meer in het nu. Dat is een wezenlijk verschil. Als je altijd bezig bent met later zonder ook in het nu te zijn, dan vergeet je te leven. Iets wat ik veel zie in mijn praktijk. Het is wel nu hè. Daarnaast zal een focus op de toekomst zonder stappen in het nu, altijd een onvervulbare wens opleveren.

 

Ik nodig je uit ... ga eens even zitten, sluit je ogen en haal een paar keer diep adem. Voel de stoel onder je billen en de grond onder je voeten. Stel jezelf eens de vraag: wat wil ik diep van binnen, maar stel ik steevast uit? Waar droom ik van, maar is bedekt onder 'mitsen en maren'?

 

Wat wil jij als je later groot bent?

 

Als kind wilde ik zangeres of dierenarts worden. Zingen bleek niet echt een talent van mij. Dierenarts werd ik ook niet, alhoewel ik in mijn praktijk soms dieren behandel met bioresonantie. Wel heb ik een universele wens kunnen realiseren: van hetgeen ik het allerliefste doe, kon ik mijn werk maken. Daar ben ik enorm dankbaar voor, want voor mij is ligt daar een basis van gezondheid.


De (trek)kracht van het nu

Vorig jaar overleed mijn vader plotseling. Tijdens het rouwproces bemerkte ik dat ik niet enkel bezig was met de herinneringen uit het verleden of het gemis in de toekomst. Er toonde zich iets belangrijkers dan hoe het ooit was en hoe het nooit meer zal zijn. Ik ontdekte vooral de (trek)kracht van het nu.

 

Ik ging mijn eigen leven onder loep nemen en mezelf een aantal vragen stellen. Wat wil ik in het leven? Waarom ben ik hier? Wat voedt mij? En vooral, wat voedt mijn ziel? Welke ervaringen wil ik hebben opgedaan als ik dood ga? De antwoorden vind ik zonder meer in mijn praktijk. De ontmoetingen met mensen, zowel tijdens individuele consulten als workshops, belichamen voor een groot gedeelte mijn missie en mijn voeding. De laatste twee vragen resoneerden bij mij het sterkst: de voeding voor mijn ziel en de ervaringen die ik wil hebben opgedaan voordat ik sterf.

 

Een droom was om, later als ik groot ben, te gaan reizen. Nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe culturen ontmoeten en adembenemende landschappen bewonderen. Later als ik groot ben. Bestaat dat eigenlijk wel ... later? En wanneer is dat dan? Of is later niet gewoon nu? Ik ging kijken of (maar vooral hoe!) ik mijn plannen binnen mijn mogelijkheden kon realiseren. Ik kwam in beweging met alle twijfels, mitsen en maren die daar bij horen. Liever het risico pakken om een keer op mijn bek te gaan dan op een bepaald moment in mijn leven te moeten zeggen: 'had ik maar'. Dus ... ik ga op reis, want later is nu.

 

Terug naar jou. Sluit weer eens je ogen en verbind je met hetgeen je diep van binnen zou willen. Zie het voor je. Wat voel je daarbij? Laten we later wat dichterbij trekken. Welk stapje kun je zetten om in beweging te komen en je droom te gaan realiseren?

 

Go for it!

 

Later is nu. Het leven is nu.

 

Een mooie zomer toegewenst!


Coaching

Wil jij ook je dromen realiseren, maar stel je het uit naar later? Weet je niet hoe in beweging te komen?
Ontdek wat je tegenhoudt om stappen te zetten om 'later' naar je toe te trekken. Ik begeleid je graag. Met een simpele oefening kom je in voeling met de blokkade en doe je de nodige inzichten op. Het leven is nu.
Neem contact met me op en we gaan aan de slag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0