Intuïtie in het medicijnwiel

Over inzicht, puurheid, magie & natuur

Vanaf het moment dat ik kennis maakte met het medicijnwiel, ook wel levenswiel genoemd, ben ik er door gefascineerd. Zo simpel, zo doeltreffend. Je stapt er in, met of zonder vraag. Je komt als vanzelf in je eigen proces en vervolgens vindt het antwoord jou! De Kelten en de indianen maakten een paar duizend jaar geleden al gebruik van het medicijnwiel om inzichten op te doen. Dat is wel begrijpelijk. In alle puurheid werk je met de krachten van de natuur. Nu staan we daar verder vanaf, maar deze volkeren deden niets anders.

Een half jaar geleden legde ik voor het laatst een medicijnwiel. Dat was bij de Akkermolen in Zundert tijdens de workshop 'In stilte van oud naar nieuw'. Het was slechts een klein onderdeel van die workshop, maar was ik verbaasd door het effect er van.


Workshop: Het levenswiel (medicijnwiel)
Zondag 23 juni 10:00 - 13:00 uurDie dag legde ik hem zelf, voordat de workshop aanving. Volgens een ritueel en met symbolische attributen nodigde ik de windrichtingen en de seizoenen met hun bijbehorende energieën uit. Dit lijkt op magie en misschien is het dat ook wel. Magie voor grote mensen. Iets wat we, in de loop der tijd, ook ver buiten ons geplaatst hebben.

 

Het medicijnwiel wat ik gelegd had, stond symbool voor het jaar wat bijna ten einde was. Ik liet de deelnemers in het wiel hun jaar doorlopen, zonder dat ze wisten welke plek symbool stond voor welke maand. Toen alle 20 deelnemers in het wiel waren, kwam er een rustgevende sereniteit rondom de molen te hangen. Die rust viel niet alleen mij op, maar de deelnemers ook. Ik krijg nog kippenvel als ik daar aan terug denk. Ik had iedereen uitgenodigd om stil te gaan staan op de plek waar hun intuïtie hen halt liet houden. Om vervolgens eens goed te voelen wat het medicijnwiel hen wilde duidelijk maken. Nadien volgde de uitleg. Pas toen werd duidelijk in welk moment van het jaar hun intuïtie hen had laten herinneren. Mooie, moeilijke of bijzondere momenten. Herinneringen die naar boven waren gekomen, bleken vaak overeen te komen met de maand waarin ze gestaan hadden. Een glimlach, verbazing of gefronste wenkbrauwen waren het gevolg. Dat was het resultaat van hoe treffend intuïtie kan zijn. Magisch toch?

 

Voor mij was dit spannend, want ook ik moest volledig loslaten en vertrouwen dat ieder het inzicht zou krijgen wat hij of zij nodig had. Eén van de deelnemers was in verwarring. Haar intuïtie had haar laten stilstaan op een heel naar moment dat jaar. Daar wilde ze echt niet aan herinnerd worden. 'Welk moment in 2018 heeft gezorgd voor jouw grootste persoonlijke groei?', vroeg ik haar. Ze dacht na en gaf aan dat het dat moment geweest was. Volgens een Druïdische triade zijn er drie dingen die de wijsheid doen toenemen: pech, ziekte en vijanden. Het was geen toeval dat haar intuïtie haar juist op die plek liet stilstaan.

 

Zondag 23 juni ga ik weer een medicijnwiel leggen tijdens de workshop: Het Levenswiel (medicijnwiel). Dit keer samen met de deelnemers en met een totaal andere intentie. Wil jij ook in alle puurheid werken met de krachten van de natuur en jouw intuïtie?
Laat je verrassen en schrijf je in.

Je leert meer over de achtergrond en werking van het medicijnwiel. Je doet bruikbare inzichten op. Maar vooral ... je hebt eens een ochtend helemaal voor jezelf, met gelijkgestemden, in alle rust, in de natuur. Aan het einde van de workshop praten we na tijdens een picknick in de wei. Meer info, maar ook recensies en foto's van de vorige workshop vind je hier.

 

Geïnspireerd geraakt door mijn blog?

Laat hier je gegevens achter en ik stuur je af en toe wat inspiratie en nieuwtjes.
Genoeg geïnspireerd? Uitschrijven kan altijd via een link onderaan iedere mail.

Reactie schrijven

Commentaren: 0