De magie van een bos in rust

Energetische reisjes of wandelingen organiseer je niet vanachter je pc. Natuurlijk, je bedenkt het en werkt het idee uit op je pc. Maar of het werkelijk zo overkomt als gedacht, dat weet je pas als je het zelf beleeft. Ik bereid mijn activiteiten graag tot in de puntjes en met liefde voor. Dat betekent: er op uit! En zo reed ik maandag naar Brugge. Degenen die mij goed kennen, weten dat ik dat heel vervelend vind ;-) ... Wel nee, ik kom daar heel graag en dat is geloof ik wel bekend. Dit keer was mijn missie de volle maan activiteit verder gestalte geven. Deze activiteit is onderdeel van het weekendje Energetisch Brugge, wat ik organiseer en wat plaats vindt op 3 en 4 maart.

Juist bij zo'n activiteit, in het bos, in het donker en bij volle maan, is de voorbereiding onder dezelfde omstandigheden erg belangrijk, weet ik inmiddels uit ervaring. Allereerst test je de praktische kant van je activiteit: kan ik hier lopen, mag ik hier lopen, kan ik hier zitten met een groep, enzovoort. Bij een energetische activiteit is de beleving minstens zo belangrijk. Het is namelijk meer dan een wandeling die je loopt van a naar b. Of een lezing vol informatie die je geeft. Het gaat juist om hetgeen je tussen de gelopen meters beleeft, om hetgeen je tussen de woorden gewaarwordt.

Ik had een aantal varianten bedacht voor deze activiteit en startte die avond nabij de abdij, waar we overnachten, met de ogenschijnlijk beste variant. Vol nieuwsgierigheid liep ik naar een vogel-uitkijkhut. Het uitzicht vanuit deze hut is heel mooi, want het geeft zicht op een mooi ven .... overdag ja. Want in de avond valt deze niet op. De drukke weg er achter wel... Daar ging al een streep door plan één.

 
Enigszins teleurgesteld ging ik verder met variant twee. Met wat aanpassingen van dat plan, is dat best een goede optie. Om variant drie te onderzoeken, moest ik de auto pakken om van locatie te veranderen. Ik vond dat niet ideaal, maar aangezien ik nu toch in de buurt was, besloot ik dat te doen. Dat ritje bracht mij bij een bos wat ik al aardig goed ken en waar een hele bijzondere krachtplaats ligt. Ik besloot in stilte richting die krachtplaats te wandelen. Hoe verder ik het bos in ging, hoe meer ik de wereld achter me liet. Wellicht herken je dat gevoel. Dat als je een bos inloopt, je eventjes de wereld achter je laat. Maar 's avonds in het donker is dat zo indrukwekkend. Het was die avond alsof de stilte luider werd. Het bracht een intense verstilling in me teweeg. Het was alsof een deken van rust over me heen kwam.

 

Het bezoek aan de krachtplaats was minstens zo indrukwekkend. Ik ga hier niet zoveel over vertellen hoor. Of eigenlijk helemaal niets. Want hé, ik ga niet alles verklappen.
Wat me wel duidelijk werd, is dat de activiteit op die locatie de sprankeling in zich heeft waar ik naar op zoek was. Dat stukje beleving wat je niet van te voren bedenken kunt, maar waar je zelf ter plekke achter moet komen. Ik ben nu twee dagen verder, maar ben er nog een beetje stil van.

 

Een bos in rust ... wat een magie!


Heb je zin om mee op beleving te gaan in Brugge? Voel je welkom. Beleef, ervaar en verwonder!
Klik hier voor meer informatie over het weekend Energetisch Brugge.