Waar de wind me heen blaast ...

Een reisje wat van Zundert naar Brugge verhuisde ...

 

 Een weekendje in mijn eigen gemeente. Georganiseerd samen met mensen uit mijn gemeente. Want waarom ver gaan en waarom ver zoeken, als je binnen je gemeente fantastisch energetische plekken en fantastische mensen om je heen hebt. Met die ingeving begon het afgelopen zomer allemaal.

 

Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Accommodatie zoeken en activiteiten bedenken. Echter wat ik ook deed, er zat altijd wel iets tegen. Maar ik ben niet voor één gat te vangen, dus ik zette door.

 

Echter het idee om een weekendje in Brugge te organiseerde borrelde ook op. Een energetisch weekend met bijzondere wandelingen en activiteiten. En parallel aan mijn idee van een weekendje in mijn gemeente, begon ik ook met het organiseren van een weekend in Brugge. Aangezien ik het afgelopen jaar geregeld in Brugge geweest ben, weet ik mijn weg daar. Een paar avondjes zoeken op het internet, een paar telefoontjes verder en voor ik het wist zat ik in de auto naar Brugge om accommodaties te bezichtigen. Tja, een accommodatie boeken via internet … dat kan natuurlijk niet als je een energetisch weekendje organiseert. Dat moet je op zijn minst zelf gevoeld hebben. It's all about energy.

 

Een week later was ik in Brugge op bezoek bij Marc en Katrien van Het Ontdekkingshuis om te praten over de avondactiviteit. Per 'toeval' (niks is toeval!) kwam ik op hun website terecht en las daar over hun soundhealing avond. Dit is het! 'Heb je die gasten al horen spelen dan?', vroeg een vriend van mij. 'Niet nodig.', antwoordde ik ad rem. Hij keek me verwonderd aan. 'Het voelt goed, dus het is goed.', vulde ik aan. Ok, toegegeven, ik fronste wel eventjes mijn wenkbrauwen bij het horen van zijn opmerking, want nee ik had ze nog niet horen spelen.

 

Nog steeds zette ik me in voor een weekendje in Zundert. Maar wat ik ook probeerde, het kwam gewoonweg niet van de grond. Terwijl in Brugge alles op zijn plek leek te vallen. Ik had daar toffe en geschikte accommodaties gevonden, de mensen waarmee ik wilde samenwerken waren allen enthousiast, ik kreeg zelfs alle activiteiten gepland in hetzelfde weekend. Tja, iedereen moet natuurlijk wel beschikbaar zijn. Ok, dacht ik bij mezelf. Dan moet het zo zijn. Voor nu gaat een energetisch weekend in Zundert even niet van de grond komen. Dat zal vast zijn reden hebben. Ik besloot daar in te berusten. Iets forceren heeft geen enkele zin. Je kunt beter meedeinen met wat er op je pad komen. Tegen de stroom in zwemmen is te vermoeiend en verspilling van je energie. En al helemaal als de stroom je leidt naar een prachtig alternatief, wat kennelijk wel zo mag zijn.

 

En zo verhuisde het energetische weekend van Zundert naar Brugge. Niet echt dichtbij huis, maar wel in een inspirerende omgeving met bijzondere energetische activiteiten en fantastische mensen.

 

Ga waar de wind je heen blaast ...

 

 

Wil je de details lezen over het weekendje Energetisch Brugge?

Heb je zin om mee te gaan om Brugge op een energetische manier te beleven?

Lees dan gauw verder ...

 

 

Terug naar blog overzicht

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0