Mijn visie over natuurcoaching


Natuurcoaching, buiten in de natuur, heeft mijns inziens een aantal pre's op andere vormen van coaching:

  • je bent buiten in een zuurstofrijke omgeving
  • je bent in een natuurlijke omgeving, meestal omgeven met groen
  • je bent in beweging, wat niet alleen goed voor je gezondheid is, maar ook je beide hersenhelften beter met elkaar laat communiceren
  • je kunt keuzes op een creatieve en in een natuurlijke omgeving onderzoeken en aan den lijve ondervinden
  • je ziet telkens andere vergezichten wat je inspiratie geeft om op verschillende manieren te gaan kijken naar hetgeen je onderzoeken wilt
  • je zintuigen worden geprikkeld, waardoor je niet enkel vanuit je hoofd werkt


Hoewel natuurcoaching ook binnen kan plaatsvinden, heeft het mijn grote voorkeur om de  sessie in de natuur te laten plaatsvinden. De 'toevalligheden' die je tegenkomt zijn erg waardevol. Een mug die ineens op je neus komt zitten, de zon die doorbreekt, een specht die van zich laat horen ... allemaal natuurverschijnselen die je uitnodigen één en ander vanaf een ander standpunt te bekijken. Of ze geven je juist een bevestiging.

 

Natuurcoaching werkt zeer krachtig, omdat er drie factoren synergetisch aan het werk zijn:
de coach, de cliënt én de natuur.

 

Als natuurcoach laat ik je de natuur beleven en spiegelen. Ik help je bij het vertalen van de verkregen inzichten naar concrete stappen in je leven.

Het is niet noodzakelijk om over een flinke conditie te beschikken. Natuurcoaching heeft niet als doel om te wandelen. Het doel is om de natuur in te zetten en te beleven op een manier die bij jou past.