Abdij Sint Andries te Brugge

Overnachten op een energetisch bijzondere plek, namelijk de Sint Andries Abdij maakt van Energetisch Brugge een unieke totaalbeleving.
Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte accommodatie kwam ik uit bij de Abdij Sint Andries ten zuiden van Brugge. Wauw, dat zou wel heel speciaal zijn om daar te kunnen verblijven. In een abdij hangt vaak een zeer speciale energie, dus dat zou van een weekend Energetisch Brugge weleens een unieke totaalbeleving kunnen maken. Echter, kan dat wel? Ik bedoel, verblijven in een abdij zonder een specifiek religieuze reden?

In augustus reed ik naar de abdij om eens sfeer te proeven. Onaangekondigd en eigenlijk niet met het idee om er binnen te gaan. Ik zag een deur open staan en nieuwsgierig besloot stilletjes binnen te kijken. Dat bleef niet onopgemerkt, want met een hartelijke 'goedemorgen' werd ik door een monnik welkom geheten. Het was 9.00 uur in de ochtend. Stond ik nu echt in de abdij? Ja dus. Ik vertelde de reden van mijn bezoek en verontschuldigde me voor mijn onaangekondigde bezoek. In alle vriendelijkheid kreeg ik een rondleiding in de abdij. Het werd mij al snel duidelijk: hier ben ik én zijn mijn gasten welkom! Ongeacht religie of overtuiging.

Bij andere abdijen overnacht je vaak in een bijgebouw, maar hier in Brugge overnachten we in de abdij. De kamers zijn basic en zijn hierdoor erg geschikt om te herbronnen en tot rust te komen.

De monnikengemeenschap stelt het zeer op prijs om hun leefwijze met de gasten mogen delen. Daarom nuttigen we de lunch en het diner met hen. Ze waarderen het als gasten een gebedsdienst bijwonen. Het is daarbij niet van belang of men een religieuze achtergrond heeft of niet. Eén ieder is welkom. Enkel al vanuit energetisch oogpunt is het bijwonen van een gebedsdienst iets bijzonders. Abdijen en kerken zijn doorgaans op bijzondere krachtplaatsen gebouwd. Daar hangt een unieke sfeer en energie. Tijdens een gebedsdienst wordt dat versterkt. Niets is verplicht, maar wellicht wel bijzonder om te ervaren.

Adres

Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge
België

Website: www.abdijzevenkerken.be

Faciliteiten

Kamers

De gastenkamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping van de abdij. Er zijn één- en tweepersoonskamers. Ze zijn basic ingericht en uitermate geschikt voor rust en om te herbronnen.
Iedere kamer is voorzien van een wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang te vinden.

Gratis wifi

Gasten van de abdij mogen gratis gebruik maken van wifi.

Omgeving

De abdij ligt in een prachtige omgeving. Voor de abdij ligt een bos waarin je kan wandelen. Aan de overkant van de straat vind je een grote vijver in een mooie natuur wat ook een wandeling waard is. Hier vind je een vogelkijkhut.

Bistro

Nabij de abdij vind je een bistro welke ook bij de abdij behoort. Het is een zelfbediening met een boomgaard als terras.