Krachtplaatsen ... wat moet je er mee?

De kathedraal van Chartres
De kathedraal van Chartres, één van de bekenste krachtplaatsen van Europa

Tegenwoordig hebben weinigen hier nog weet van, maar in vroegere tijden wist men deze feilloos te vinden: krachtplaatsen. Krachtplaatsen zijn energiebanen vanuit de aarde of boven de aarde die samenkomen en waar verhoogde energie voelbaar is. Ze werden gebruikt t.b.v. ceremonies, verering, vergadering, rechtspraak, maar bijvoorbeeld ook om op te laden, je energieker te voelen en genezing. In de kathedraal van Chartres ligt één van de bekendste krachtplaatsen van Europa. Maar ook bij jou en mij in de buurt zijn er krachtplaatsen te vinden.

 

Mijn fascinatie voor energetische plekken is begonnen bij de aardstraling van wateraders. Ik was verrast om te ontdekken dat ik het effect van de aardstraling kon voelen in mijn lijf. Mijn verbazing werd groter toen bleek dat ik ook de energie van menhirs, dolmens, maar bijvoorbeeld ook bomen kon voelen. Al gauw trokken ook kathedralen en kerken mijn aandacht. Niet vanuit religieus oogpunt, maar vanwege de bouw ervan op energetische plekken. Kathedralen en kerken zijn niet per toeval op een bepaalde plek gebouwd.

 

Nu kun je je afvragen: 'leuk, maar wat moet ik er mee?' Ik kan je enkel vertellen wat het mij brengt. Het bezoeken van deze krachtplaatsen maken mij stiller, rustiger en energieker.  Maar het allerbelangrijkste: ik leer steeds meer over mezelf. Door te voelen en ervaren op krachtplaatsen en krachtlijnen, verfijn ik mijn intuïtie steeds meer. Mijn voelsprieten worden als het ware gevoeliger. Hierdoor voel ik plaatsen, mensen en situaties steeds beter aan. Ik kan ook steeds beter reageren op wat mijn lijf mij vertelt. En ik begrijp ook steeds beter waarom ik me op bepaalde plaatsen zo fijn voel en waarom ik bepaalde plaatsen juist mijd.

 

Intuïtie, een vaardigheid, wat we beetje bij beetje verloren lijken te zijn geraakt. Maar is onze intuïtie niet ons meest krachtigste wapen bij ziekte en gezondheid? Aanvoelen wanneer het ok gaat met je. Of juist niet. En er dan adequaat op kunnen reageren.

 

Maar het zijn niet alleen mijn voelsprietjes die gevoeliger worden. Ik ga bijvoorbeeld ook veel meer begrijpen van de bouw van kathedralen en kerken. En van steden en de geschiedenis er van. Ik leer ook steeds meer over de natuur en bomen. Waarom sommige bomen zo'n afwijkende groei hebben bijvoorbeeld.

 

Kortom: krachtplaatsen maken mijn wereld rijker. Zowel innerlijk als daar buiten.

 

Tijdens het weekendje Energetisch Brugge bezoeken we verschillende krachtplaatsen. Zowel in de stad als in de natuur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0