Waarom Brugge?

In december 2016 maakte ik voor het eerst kennis met Brugge. En dan meteen op een niet alledaagse manier, namelijk via een energetische wandeling door de stad. Alhoewel ik doorgaans steden mijd en liever de rust op zoek, was ik op slag verliefd op deze stad. En terecht! De energetische beleving van deze stad raakte me en verfijnde mijn gevoeligheid. In de maanden daarna volgden vele ritjes, over het asfalt en over het spoor, naar deze stad.

 

Mijn bezoek aan deze stad combineerde ik bijna altijd met een bezoek aan een bos in Loppem. Een stukje natuurschoon waar veel te ervaren valt, maar wat slechts weinigen weten. In dat bos ligt een heel bijzonder patroon aan energielijnen. Het is met recht een krachtplaats te noemen. Vele uren heb ik daar al doorgebracht. Pendelend, wichelend, aanvoelend of zittend op een boomstronk om op te laden. Of zoekend naar antwoorden over het waarom van deze plek. Wat ik daar ook deed, ik leek altijd de tijd te vergeten. Doorgaans reed ik later dan gepland, maar vol energie weer huiswaarts. Niet zelden ging daar een verontschuldigend berichtje richting het thuisfront aan vooraf: 'Sorry, ben later!'.

 

De energetische plekken in de stad en in het bos zijn toch wel bijzonder te noemen. Vanwege hun uitwerking, patroon of situering. Het combineren van deze plekken t.b.v. het organiseren van een energetisch weekendje lag voor mij voor de hand. Nu daar ook een verblijf in de abdij bijgekomen is, is helemaal fantastisch. Dat maakt van het energetische weekend een unieke totaalbeleving!

 

Wil je de details lezen over het weekendje Energetisch Brugge?

Heb je zin om mee te gaan om Brugge op een energetische manier te beleven?

Lees dan gauw verder ...

 

 

Terug naar blog overzicht

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0